ПОЛЕЗНО / АКТУАЛНО


ДОБРЕ ДОШЛИ ПРИ НАЙ-ДОБРИТЕ В БРАНША!!!


ПОЛЕЗНО

Използване на торовете Hydrofert  в производсвото на салати Използване на торовете Hydrofert в производсвото на салати
Бързия растеж, добрата зимоустойчивост и късия вегетационен прериод правят салатите търсен и желан листен зеленчук. Салатите са взискателни към хранителния състав на почвата, върху която се отглеждат. За по-доброто израстване на разсада и правилния хранителен режим, предлагаме на вашето внимание течен тор Bialga 15.


Борба с къртици и сляпо куче Борба с къртици и сляпо куче
Борбата с къртиците е едно от най-трудните мероприятия в градината.


Растеж на плодовете и значение на калция Растеж на плодовете и значение на калция
Земеделските производители на плодове и зеленчуци знаят добре какви са ключовите фактори за растежа на плодовете, хомогенността и цялостното качество, които могат да повлияят на стойността на добива и тяхната печалба.


Биохумус - органичен тор за подхранване Биохумус - органичен тор за подхранване
Биохумус е тор, богат на органични вещества, които подобряват качеството на културите. Растенията, които са били хранени, съдържат по-малко тежки метали и нитрати и имат по-добри вкусови качества. Следователно, тя често се използва и в производството на биологични зеленчуци. Голямо предимство е също, че може да се използва през целия вегетационен период, както в декоративната градина, така и в зеленчуковата градина. Има малък риск от прекомерно торене. Биохумусът осигурява правилен растеж и развитие на растенията и облекчава стреса, когато се презасаждат. Позволява по-бързо вкореняване на растенията и ускорява тяхното развитие. Той влияе върху структурата на почвата и поддържа влагата на субстрата. Освен това е безопасно за хора, животни и растения.


Технология за отглеждане на пъпеши Технология за отглеждане на пъпеши
Оптималната температура за растеж и развитие на дините е 18-25°С. Когато почвата трайно се затопли до 12-15°С и вече няма опасност от слани, може да се пристъпи към сеитба на дини и пъпеши. За дружно поникване на семената най-добре е да се използват рътени семена. Семената покълват при трайно задържане на температурата на почвата над 14-16°С. При температура 1°С младите кълнове загиват. При установяване на продължително ниски температури, под температурата на поникване, набъбналите семена в почвата загниват. Дините и пъпешите обичат топли, рохкави и проветриви почви, снабдени с хранителни вещества в лесно усвоима форма. Най-добре се развиват на богати и дълбоки глинесто-песъчливи почви, добре наторени през есента с основната обработка. Дините се засаждат, а също така и сеят (полагат се семена) в края на април. Разстоянието между редовете е 2 метра, а между гнездата в реда е 0,75-1 метър. Ако се сеят семена, в едно гнездо се полагат по 4-6 семки. Десет дни след поникването на семената се пристъпва към първото окопаване на растенията, а две-три седмици след това се прави второ окопаване. В едно гнездо се оставят по две растения, като се избират най-добрите от поникналите. Поливането е докато плодовете стигнат 15 см в диаметър. Липсата на влага в началото на разклоняването, масовия цъфтеж и нарастването на плодовете предизвиква задържане на растежа и развитието, масово окапване на цветовете и почерняване и окапване на младите завръзи. Въпреки мощната коренова система, високата смукателна способност на корените, силно разклонените листа и восъчния налеп по зелените части на растението, за да изявят богатите си потенциални възможности дините се нуждаят от напояване. Появата на гланц по плодовете и окапването на власинките по дръжките са признаци, че може да започне беритбата. Това се става през юли-август.


Хемерокалиси - Промо! Хемерокалиси - Промо!
Само сега можете да закупите хемерокалиси - 1лв/бр


Мана по домати Мана по домати
Маната се развива след продължително мъгливо време, дъждове и изобщо при висока влажност на въздуха, особено силно – при понижаване на нощните температури. Често се предава от картофите, затова е известна и като картофена мана. Ако растенията се отглеждат в парник или оранжерия, много е важно тя да се проветрява добре и въздухът да е сух, тъй като при едновременна висока влажност и висока температура прашецът в цветовете на доматите се стерилизира и цветовете опадат. При такива условия маната се появява много бързо. Заболяването поразява всички надземни органи на доматите. Върху стъблата и дръжките на листата се появява под формата на петна, обикновено удължени, които често се сливат. По самите листа избиват сиво-кафеникави петна с неправилна форма, които при влажно време се покриват с бял пухкав мазен налеп. Съцветията почерняват и чашелистчетата изсъхват. Върху самите зеленчуци се появяват размити кафяви петна, които постепенно се разширяват и обхващат цялата повърхност. За предотвратяване на появата на заболяването е необходимо да се приложат най-напред превантивни мерки. Започва се още преди пресаждането в почвата – разсадът се пръска 2 пъти през 10-15 дни с различни препарати, например с меден хлорид и бордолезов разтвор. Две седмици след пресаждането му в почвата се пръска за трети път, а ако лятото се случи дъждовно, се налага пръскане с фунгициди поне още 2 пъти. В комбинация с фунгициди и инсектициди, можете да включвате и Био Хел, които спомага за стреса и устойчивостта на растенията към температурни промени.


Участие на фирма Аграра ООД в Добрички панаир Участие на фирма Аграра ООД в Добрички панаир
Аграра ООД за поредна година взима участие в панаира за посевен и посадъчен материал. Заповядайте при нас, където можете да закупите семена за зеленчуци - професионални хибриди на домати,краставици, пипер, картофи, арпаджик и сортове за хоби градинаря, семена за цветя, тревни смеси, торове Planta Poland. Набираме търговци и дистрибутори на едро . Предлагаме допълнителни големи отстъпки по запитване.


Производство на разсад домати Производство на разсад домати
При ранното отглеждане на домати в полиетиленови оранжерии винаги се използва разсад. Продължителността на разсадния период зависи от редица фактори: почвено-климатични особености на района, в който се намират оранжериите, условията на отглеждане, сортовите особености, прилаганата агротехника и др. Отглеждането на разсадните растения става под тунелни покрития и парници, или в отопляеми оранжерии, съобразно изискванията на младите растения към температурата на въздуха, светлината, почвената и въздушна влажност. Като се има предвид, че засаждането (разсаждането на разсада) на растенията в полиетиленовите оранжерии при ранното производство започва от началото на април - 1-5 април за, а засването на семената започва началото на м.Януари. Почвения субстрат, в който ще се сеят семената трябва да имат лек механичен състав и да не бъдат с прекалено високо съдържание на хранителни елементи. Непосредствено след поникването на растенията -още преди фаза" кръстосване", можете да започнете оросяване на разсада с вода и разтворен в нея жълт кристалон. Жълтият кристалон има високо съдържание на фосфор, което отговаря за оформянето на здрава и стабилна коренова система. Оросявайте разсада веднъж на 7-10 дни в зависимост от нуждите на растението. Две седмици преди разсаждането разсадът се закалява – нощната температура се понижава на около 10°С, а дневната на 16-18°С. При поява на сечене по разсада използвайте Проплант, в доза 1мл/1л.


ПРЕПАРАТИ ЗА РАСТИТЕЛНА ЗАЩИТА - ДО 30% ОТСТЪПКА ПРЕПАРАТИ ЗА РАСТИТЕЛНА ЗАЩИТА - ДО 30% ОТСТЪПКА
Аграра ООД предлага препарати за растителна защита с до 30% отстъпка при заявка онлайн. За заявка: office@sortovisemena.bg или на тел: 0988/93 10 11


Есенни луковици с 20 % отстъпка Есенни луковици с 20 % отстъпка
Уважаеми клиенти, само сега до края на м.Декември можете да закупите есенни луковици с 20% отстъпка. Разгледайте нашите предложения тук: промоция есенни луковици 2017


Промоция Рози Промоция Рози
Уважаеми клиенти, само сега можете да закупите рози на цена 2.50лв/бр, намалени от 4лв/бр. Разгледайте нашите предложения тук: рози Инобис Д 2017


Намаление на пролетни луковици и коренища Намаление на пролетни луковици и коренища
Уважаеми клиенти, всички предварителни заявки за пролетни луковици сезон 2018 подадени до 15.12.2017 ще бъдат с 10% намаление от обявената цена в сайта.


ПРОМОЦИЯ НА ВСИЧКИ РОЗИ! ПРОМОЦИЯ НА ВСИЧКИ РОЗИ!
Уважаеми клиенти, всички рози на фирма Инобис Флора са на цена 2.50лв/бр. За заявка: тел. 0988/93 10 11 или на office@sortovisemena.bg https://www.sortovisemena.bg/bg/products/dekorativni-dyrveta-i-hrasti-rozi-luk-i- Разгледайте нашите предложения тук: РОЗИ ИНОБИС


Есенно торене и пръскане Есенно торене и пръскане
За есенното торене най-подходяща е гранулираната форма на торовете, тъй като позволява прецизно дозиране и лесно разхвърляне върху почвата. За да свършите тази работа, подходящият срок е от края на листопада до настъпването на големите студове. Количеството торове е различно според конкретните условия, но ориентировъчно може да бъде 100 г троен суперфосфат и 40 г калиев хлорид + зелен камък 100г на дръвче. За 7-8-годишно дръвче количеството торове съответно 200 и 120 г. През ноември овощните дървета преминават в състояние на покой, а неприятелите и причинителите на болестите по тях - в неактивна зимуваща форма. Това е и най-подходящият срок за прилагането на редица агротехнически и растителнозащитни мерки. По времето на листопада ябълковите и крушовите дървета, нападнати силно през годината от струпясване, за това е препоръчително да се третират с карбамид. В края на листопада костилковите насаждения - праскови, кайсии, череши и бадеми се пръскат с 2% бордолезов разтвор. Есенно пръскане може да се приложи и с комбинацията тирам + акарзин, срещу основните болести и неприятели. Разгледайте нашите предложения тук: ПРОМО!!! Комбиниран тор + Зелен камък Троен суперфосфат + Калиев хлорид Тирам + Акарзин Троен суперфосфат + Калиев хлорид + Зелен камък Зелен камък Комбиниран тор Agro Viliani + Зелен камък


Босилекът-любима билка и подправка Босилекът-любима билка и подправка
Обича богатата и плодородна почва и много влага, затова се постарайте да доставите най-добри грижи на босилека и ще се радвате на изобилие от аромата му колкото се може по-дълго време. Можете да пробвате да си направите разсад и след като семенцата покълнат да ги пресеете в удобна и красива саксия. Така ще съчетаете полезното му действие от дългата употреба и приятното зелено, което може да краси, както перваза на прозореца, така и на удобно място в кухнята например. Названието му на латински е Ocimum basilicum или още наричан "Царската билка". Тъй като босилекът е пълен с антиоксиданти, той е добър избор когато става въпрос за защита на клетките подобряване на цялостното им здраве. Босилекът съдържа канелена киселина която регулира кръвната захар и подобрява кръвообръщението. Той е ефективен начин за отпускане на мускулните клетки. Освен като билка, босилекът се използва и за направата на сос песто. Той е незаменима добавка към традиционните италиански ястия, като спагети, макарони и паста. Друго от многото приложения на листата от босилек е направата на чай от него. Естествено използват се вече изсушените му листа, но тук има една малка подробност. Процесът на сушене на листата трябва да се извърши тогава, когато цветът все още не е излязъл. Счита се, че тогава листата на босилека съдържат най-много от ценните си качества, които наистина са значително доста на брой.


ПРИЕМАНЕ НА ПРЕДВАРИТЕЛНИ ЗАЯВКИ ЗА РОЗИ СЕЗОН 2017!!! ПРИЕМАНЕ НА ПРЕДВАРИТЕЛНИ ЗАЯВКИ ЗА РОЗИ СЕЗОН 2017!!!
АГРАРА ООД започва приемането на заявки за рози. На всички продукти от категорията рози, можете да направите предварителна заявка. За повече информация и оферта, моля да се свържете с нас на някой от посочените телефони или по e-mail. тел. 052/ 747 141 тел. 0988 931 011


Брашнеста мана по краставиците Брашнеста мана по краставиците
Болестта е повсеместно разпространена по тиквовите култури у нас. При краставиците признаците варират. На полето признаците се наблюдават предимно от долната страна, а при краставиците отглеждане в оранжерии от горната страна. Във всички случаи признаците се наблюдават още при разсада. Отначало по листата се образуват дребни кръгли петна, покрити с бял брашнест налеп. По-късно те се разнасят, сливат се помежду си, обхващат едната страна на листа и преминават от другата. Понякога брашнестият налеп може да обхване и стъблото, от което то изсъхва. Плодовете не се поразяват, но поради прегаряне на листата те остават по-дребни и меки. Белият прашец по листата са летните спори на паразита. При най-слабо движение те се разнасят и причиняват нови заразявания. Не е установено презимуването на причинителя в растителните остатъци. Най-често има непрекъснато заразяване с летни спори. Инкубационният период е от 3 до 7 дни. В оранжериите намира много добри условия за развитие. Спорите покълват най-добре при висока относителна влажност на въздуха и при температура 20С. Борбата се осъществява главно с химични средства. Могат да се използват следните препарати: Куадрис-75мл/дка, Систан Екозом-50мл/дка (карантинен срок 3дни), Байфидан-20мл/дка (карантинен срок 7 дни). Пръсканията започват, когато се появят първите петна по листата. Особено важно е болестта да бъде своевременно открита по разсада, за да може още в началото да бъде максимално ограничена. 

КАТЕГОРИИ

Препарати
Торове
Семена
Пръскачки
КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

Полезна информация
• Често задавани въпроси
• Връзка с нас
• Въпроси и запитвания
Политика за защита на личните данни
ПРОМОЦИИ

• Препарати
• Торове
• Семена
• Пръскачки
Контакти

АГРАРА ООД
гр.Варна 9000, България
ул."Ивайло" 2,
Агроцентър "Агроном"
тел/факс:+359 52/ 747 141
тел. : 0988 931 011
office@sortovisemena.bg

2021, Всички права запазени.